GALA KONCERT MASTER ART AKADEMACA

O koncertu

Koncert se održava u sredu, 13. aprila, u Kolarčevoj zadužbini sa početkom u 18 časova. Nastupaju: KAMERNI ANSAMBLI I ORKESTAR MASTER ART AKADEMCI
umetnički rukovodioci: prof. Ana Veskov i prof. Miodrag Bogić dirigent i autor aranžmana: Nikola Vukanović

Master Art Akademija je osnovana u decembru 2014. godine, sa ciljem da okupi na jednom mestu što veći broj mladih muzičkih umetnika, pružajući im paralelno neobhodna dodatna usavršavanja van njihovih matičnih škola. Aktivnosti udruženja zasnivaju se, između ostalog, i na promociji naših najperspektivnijih mladih talenata. Oni, kao dobitnici višestrukih priznanja na domaćim i međunarodnim festivalima i takmičenjima, zaslužili su da široj javnosti i koncertno češće prezentuju svoja iskustva stečena u radu sa najboljim mentorima, kako iz zemlje tako i inostranstva. Do sada mladi muzičari, okupljeni oko Master Art Akademije, održali su preko 70 koncerata širom Srbije, takmičili se na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima, prisustvovali na mnogim stručnim seminarima predstavljajući se kao najperspektivniji među svojim vršnjacima. Master Art Akademija svojim aktivnostima svesno skreće pažnju i na sjajne profesore, koji svojim požrtvovanjem, entuzijazmom, radom i zalaganjem, zapravo svakodnevno aktivno učestvuju u formiranju savremene buduće muzičke scene, pedagogije i kulture uopšte.

Orkestar Master art akademci osnovan je 2015. godine u okviru umetničkog udruženja Master art akademija koje okuplja mlade i talentovane muzičare, dobitnike višestrukih priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i njihove profesore. Orkestar pripremaju i vode profesori violine Ana Veskov i Miodrag Bogić, dok posebnu kariku u sastavu čini i poznati rok, bluz i soul gitarista Aleksandar Saša Glavičić. Za kratko vreme svog postojanja Master Art Akademci su nastupali do sada u okviru mnogobrojnih različitih projekata. Specifični po svom sastavu, privlače veliko interesovanje publike, jer su jedinstvena pojava na našim prostorima. Osim u izvođenju dela klasične literature, orkestar Master Art Akademci stavlja naročiti akcenat na sviranju sopstvenih aranžmana popularnih kompozicija iz različitih muzičkih žanrova. Autor aranžmana i dirigent je Nikola Vukanović, magistar FMU u Beogradu.

Sastav orkestra možete videti ovde


Program

DUO MASLAČAK
Tara Laban, violina
Simonida Atanasković. klavir
M. Glinka: Valcer
L. Šukajlo: Kočije
Prof. Ana Veskov i prof. Vera Jovović


DUO "ESTAMPE"
Vasilija Jezdić, klavir
Veronika Bogić, violina
V. Peričić: Pesma i igra
Prof. Ivana Todorović i prof.Ana Bogić


DUO „ALEGRO“
Badnjar Katarina i Deretić Simona
G. F. Hendl: Alegro
Š. Berio: Koncertni duo br.1
Prof. Slavica Ranković


DUO „AMABILE“
Kristina Lakić i Tašin Nevena
D. Plejel: Duo br.2
A. Komarovski: Tuzna pesma i sala
Prof. Milan Čizmić


DUO „MARGO“
Anika Goldner i Kristina Marušić
Ž. M. Lekler: Sonata e-mol (I stav)
J. Halvorsen: Pasakalja
Prof. Marija Kaitović Kovačević


ORKESTAR MASTER ART AKADEMCI
David Bowie: The Man Who Sold the World
Serge Gainsbourg: Comment te dire adieu
Mylène Farmer/Laurent Boutonnat: Désenchantée
Umetnički rukovodioci: prof. Ana Veskov i prof. Miodrag Bogić
Dirigent i aranžer: Nikola Vukanović