Isidora Dobrićanin

Isidora Dramićanin, rodjena je 12. Oktobra 1994. u Beogradu. Muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu, upisala je sa sedam godina kod prof . Sande Dramićanin .Početkom srednje skole radila je sa prof. Draganom Jovanovićem do njegove smrti u 2009 godini . Od 2010 god.,preko škole za talente, počinje da radi sa prof. Ivanom Žikić-Aćimoski kod koje je od 2012.god. u klasi na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Od 2014. pohađa interpretativni kurs violine kod prof.Dejana Mihailovića.

Tokom školovanja osvajala je mnoge nagrade na republičkim i medjunarodnim takmičenjima kao solista(Beograd , Niš ,Sremska Mitrovica, Pariz, Haskovo-Bugarska), kao i u kamernim ansamblima ( Beograd ,Sremska Mitrovica, Barleta-Italija).

2011. god. sa triom “Dolce” osvojila je nagradu laureata na republičkom takmicenju . Kao solista iste godine osvojila je nagradu najboljeg izvodjaca na memorijalnom festivalu Ljubivoja Nikolića.

Od 2010 god. je bila koncertmajstor školskog orkestra sa kojim je imala mnogo nastupa u zemlji i inostranstvu ( Minhen , Krf, Moskva , Sarajevo, Budimpešta, Banja Luka, Ohridski biseri, Amvelia festival u Volosu). Sa istim orkestrom nastupala je i kao solista.

Učestvovala je u radu medjunarodnog orkestra CEI 2010 godine , sa kojim je išla na dve turneje po Italiji, pod rukovodstvom dirigenta Igora Koretija .

Takodje je i član gudačkog ansambla “Taurunum” sa kojim je osvojila tri prve republičke nagrade,a krajem 2011 godine osvojili su i specijalnu nagradu na takmičenju mladih talenata Srbije pod pokroviteljstvom muzičkog centra “Gvarnerijus”. Zajedno su odsvirali preko 100 koncerata u zemlji i inostranstvu. Od 2013.god. je koncertmajstor ansambla.

Od 2013god. svira u kamernom Jevrejskom orkestru, sa kojima je imala koncerte na Kolarcu i u Zagrebu.

Tokom svog školovanja pohadjala je mnogobrojne internacionalne masterklasove, i letnje akademije kod renomiranih svetskih profesora. Kod prof. Ane Kandinski u Admontu-Austria 2011god. , Brač-Hrvatska 2012god., Nagold-Nemačka 2013god.). Kao i masterklasove kod Stefana Milenkovića, Romana Simovića, Timura Meljnika , Bogdana Božovića i Orfeja Simića.

Kao solista , nastupala je u svim znacajnim salama Beograda (Kolarac, Madlenijanum, Beogradska Filharmonija, S.A.N.U, Etnografski muzej, SKC, DKC, Artgetu).

Član je Master Art Akademije od 2015. godine.